HOME
anthmant

Hoe is het begonnen

mm1

De helaas te vroeg gestorven "Rinus met de Sinus" Rinus Hellemons, PA0BFN was de grondlegger van het tijdschrift "Morsum Magnificat". Rinus had al eerder het boek "De Vonkenboer" geschreven, tot hij op 12 februari 1983 het idee kreeg om een periodiek te gaan uitgeven. Al een maand later lag het boekje op de deurmat van de eerste abonnees - 18 in totaal. Maar met medewerking van vrienden liep dat al snel op tot zo'n 450.
Met het Silent Key gaan van Rinus op 1 april 1989, is ook de uitgave van Morsum Magnificat onder zijn redactie, gestopt .

Een nieuw redactie team meldde zich na een gesprek met Antje Hellemons, de weduwe van Rinus. De oorspronkelijke naam mocht niet meer gebruikt worden en daarom werd een nieuwe naam gezocht. Antje vertelde dat Rinus een oude Volkswagen bus had omgebouwd tot radiowagen en die "Hellemonster had genoemd". Het nieuwe redactie team vond dat een goede naam voor het nieuwe tijdschrift. Er werd beloofd dat het op dezelfde manier zou door gaan als de oude Morsum Magnificat. Alleen verhalen over CW van mede zendamateurs en beslist geen reclame. De eerste uitgave verscheen in december 2000.
Ondertussen kregen we de beschikking over een echte radiowagen, een Unimog, die in navolging van de Volkswagen bus van Rinus de naam “HelleMonster II” kreeg.
Inmiddels is deze radiowagen afgestoten en aan het Oorlog- en Verzetsmuseum geschonken. Zie elders op deze site.

hm1hm24
Na 6 jaar en 24 nummers werd het aantal ingezonden verhalen dusdanig klein dat het moeilijk werd om elk kwartaal een boekje te vullen. Daarom is besloten om met het tijdschrift te stoppen.
Wel blijft deze website bestaan waarin de verhalen nog eens worden gepubliceerd met eventuele nieuwe verhalen.      


De eerste en de laatste HelleMonster